Инцидентът с поразените от мълния 11-годишни деца по време на тренировка тази

...
Инцидентът с поразените от мълния 11-годишни деца по време на тренировка тази
Коментари Харесай

Председателят на Управителния съвет на ФК Дунав: Голяма трагедия ни сполетя

Инцидентът с поразените от гръмотевица 11-годишни деца по време на подготовка довечера на стадион " Дунав " в Русе, при който едното момче умря, а другото е в тежко състояние в болница, е голяма покруса и за футболен клуб " Дунав ", и за града. Всички сме потресени от случилото се, разяснява за Българска телеграфна агенция ръководителят на Управителния съвет на ФК Дунав (Русе) Диян Димов. 

" Поднасяме съболезнования на околните и родителите на умрялото дете. Молим се другото момче да се възвърне ", съобщи Димов. 

Двете деца са част от детско-юношеската школа на Дунав и през днешния ден са имали подготовка на изкуствено игрище, намиращо се над главния терен. 

" Не съм бил на тренировката. Това, което ми беше обяснено, е, че преди случая е било облачно, само че не е имало причина за гръмотевична стихия. Изведнъж е гръмнало. По време на тренировката е имало и родители, които са следили децата си по какъв начин упражняват ", изясни Димов. 

По думите му треньорите са инструктирани при неприятно време да прибират децата в съблекалните. 

" В случая ми споделиха, че не е имало такава причина. Треньорът преценя предвид на обстановката дали тренировката да продължи, или не. Имало е и доста очевидци на случая. На тренировката са били и родители на деца от школата ", изясни Димов. 

Той сподели, че по случая тече следствие, съобщи Българска телеграфна агенция. 

" Концесионерът на стадиона е обяснил, че има гръмоотводи. Покрай игрището също има доста здания, на които също има гръмоотводи. Не мога да си обясня по какъв начин се стигна до тази обстановка ", сподели още Димов.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР